Posts

Showing posts from January, 2010

Cuba lah Berfikir

Takkira apa kerja kita..level tinggi mahupun rendah..seronok kah kita bekerja jika kita mengelak untuk berfikir..x nak kerja berfikir dan nak relaks sahaja..??

Ya Allah...permudahkan aku untuk berfikir dengan betul

Salam,

Dalam masa orang lain berpusu-pusu beli kereta (Setahun sejuta rakyat Malaysia beli kereta baru), aku masih pakai motor Kriss yang ku pakai sejak tahun 2005 (22/11/2005) sehingga lah kini. Banyak dah yg aku buat dengan motor nie, dari aku msih student (degree in IT), praktikal, cari keje (KL --> Perak), sehingga aku keje sekarang.Aku masih rase contented dengan motor nie, walaupun pernah eksiden sekali (cuti 3 minggu), tapi alhamdulilah aku boleh lagi boleh guna motor ni.

Dalam masa orang lain berpusu-pusu further study (master) aku masih lagi bekerja dengan degree aku ini, bukan x berminat dengan ilmu, cuma aku dah biasa slow and steady, cita-cita tuh ada tapi will take time, to sustaine study spirit bukan senang, x boleh ikut orang je...kalau nak dikatakan bijak bukan semestinya ada master, bijak dan belajar melalui kerja pon boleh, belajar dari pengalaman, 15% kebijaksanaan manusia dari praktikal 75% dari sikap. Tapi x dinafikan dengan belajar kita belajar untuk bersikap …