Posts

Showing posts from February, 2012

Aktiviti menghabiskan bahan..

Mak baru angkut barang dari rumah kat kampung tuk penuh kan dapur sy..termasuk le tepung2 yang dah nak expired..maklumla anak2 dah xde kat kg...xde la nak masak sgt..

so aktiviti pertama...habiskan tepung pulut yang ada..masak bubur gunting...yeeey!

http://www.trymasak.my/resepi/video/Bubur%20Tepung%20Pulut

Evening Primerose Oil (EPO

Evening Primerose Oil (EPO) merupakan punca khasiat yang terkaya (selain dari susu ibu) bagi Asid Gamma Linolenik (GLA/Omega-6),


Precursor kepada prostaglandin yang diperlukan oleh setiap sel dan organ dalam tubuh kita. Prostaglandin adalah bahan seperti hormon yang membantu dalam sistem peredaran darah, kesihatan kulit dan sendi, tahap kolestrol, keradangan/inflamasi dan banyak lagi.

Kandungan:

Setiap kapsul 1000 mg Evening Primrose oil mengandungi 100 mg Asid Gamma-Linolenik.

MAKLUMAT TAMBAHAN


Evening Primrose Oil adalah minyak yang diekstrak dari bijian tumbuhan Evening Primrose (

Oenothera biennis) yang berasal dari benua Amerika Utara serta tumbuh sekitar eropah dan hemisfera selatan. Bijian dari tumbahan ini kaya dengan asid gamma linolenik (GLA) iaitu sejenis asid lemak perlu (essential fatty acid). GLA diperlukan oleh tubuh kita untuk proses pertumbuhan dan pengembangan dan perlu diperolehi daripada pemakanan seharian.

Gamma-linolenik asid (GLA) adalah sejenis asid lemak Om…