Evening Primerose Oil (EPO

Evening Primerose Oil (EPO) merupakan punca khasiat yang terkaya (selain dari susu ibu) bagi Asid Gamma Linolenik (GLA/Omega-6),


Precursor kepada prostaglandin yang diperlukan oleh setiap sel dan organ dalam tubuh kita. Prostaglandin adalah bahan seperti hormon yang membantu dalam sistem peredaran darah, kesihatan kulit dan sendi, tahap kolestrol, keradangan/inflamasi dan banyak lagi.

Kandungan:

Setiap kapsul 1000 mg Evening Primrose oil mengandungi 100 mg Asid Gamma-Linolenik.

MAKLUMAT TAMBAHAN


Evening Primrose Oil adalah minyak yang diekstrak dari bijian tumbuhan Evening Primrose (

Oenothera biennis) yang berasal dari benua Amerika Utara serta tumbuh sekitar eropah dan hemisfera selatan. Bijian dari tumbahan ini kaya dengan asid gamma linolenik (GLA) iaitu sejenis asid lemak perlu (essential fatty acid). GLA diperlukan oleh tubuh kita untuk proses pertumbuhan dan pengembangan dan perlu diperolehi daripada pemakanan seharian.

Gamma-linolenik asid (GLA) adalah sejenis asid lemak Omega-6 yang banyak terdapat di dalam minyak beraskan tumbuhan. Ianya tergolong di dalam asid lepak perlu (essential fatty asid) kerana GLA tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh kita, jadi bekalan GLA perlu diperolehi dari pemakanan seharian kita.

TAK JADI LE NAK COPY PASTE...MALAS..hehehe
http://myhealthcarestore.blogspot.com/2010/05/evening-primrose-oil-epo.html

Comments

Popular posts from this blog

Apa itu subsidi?

Sabar Hadapi Karenah Orang Tua

[Khas Wanita] Gangguan Seksual Dan Apa Boleh Dilakukan Jika Menjadi Mangsa?