Posts

Showing posts from March, 2012

Novel Pemilik Cintaku setelah Allah dan Rasul

Saya beli buku Pemilik Cintaku setelah Allah dan Rasul , karya ustazah Fatimah Syarha (berusia muda setahun dari saya rupenye..muda2 pon solehah..x macam aku..huhuhu) melalui online, tiada masa nak ke kedai buku, kekangan masa..keje dan bla..bla (hepp!!..kan kate jgn ngungkit or ngadu psal byk keje la..bz la..Perdana Menteri pon bz gak)..Teringat2 dlu...bleh lepak kat MPH or mana2 kedai buku seharian dan shopping buku, tapi skrg beli online je la..Novel ni ringkas je...1 jam dah bleh setel, baca mase tuh tgh nak buat mee goreng, kopek udang...selak baca novel, potong sayur, selak baca novel, jeling TV jap...potong bawang, selak novel..siang sotong, selak, rendam mee, selak..siram bunga (ini saje nak tambah plot..ngee~, ), selak...syehhhh (bunyi bahan2 diloyong ke minyak panas dalam kuali), selak baca lagi, kacau2 mee goreng...angkat..dh habes 1 novel sy baca...ringkas je..mcm baca majalah..murah je tapi yg penting isinya berguna..huhuhu

Karya suami penulis ni Dr Farhan hadi pon menari…

Saya yang pemalas

Saya tahu takde sape baca blog saya...tapi kekadang masih berkira2 nak nulis...mula le pkir "malu la org baca"...eeee..perasan nak mampos..ko sedar tak xde sape makhluknye yang nak baca..itu adalah fikiran saya yang lain yg bercakap..Xde org baca pon..sy tetap malas nak update..serius..... ini bukan untuk sape2..ini untuk diri saya sdr..terapi sbnrnye...kat opis mmg le diri ni bukan jenis nak bergebang sangat..duk angguk terima input cerita org je (dalam hati selalu berkata... dengar boleh percaya jangan)..macam2 jenis manusia..bagus la..sy mmg suka dengar cerita and kisah org..kisah sdr jgn cerita ye..

Internet dah ade..tggl nak decorate workstation kat rumah bagi semangat untuk mengupdate blog....satu terapi gak sbnrnye..bila baca balik post2 sblm ni...rase ntahapehape je..tapi ye lah peduli la kan..sisi manusia mmg ade ntahapehapenye...