Posts

Showing posts from February, 2010

Sasaran Ku

Tak semena-mena pulang kekampung sempena cuti maulidul rasul kemarin, saya temui nota yang saya tulis pada tahun 2001 masa kemas-kemas rumah.

Antara tulisan itu ialah: Jawapan bagi persoalan Apakah sasaran saya dalam pekerjaan untuk 10 tahun akan datang (jika ianya ditulis tahun 2001 bermakna ianya jawapan sasaran untuk tahun 2011, bermaksud sasaran itu tamat pada tahun depan...huhuhu..saya pon kurang ingat dan pasti tentang tulisan ini).


1- Pekerjaan Saya : Pegawai di Putrajaya (hehehe...macam tak sangka saya tuliskan jawapan itu dulu, sebab kini saya adalah salah seorang team untuk satu project di Putrajaya. Tapi bukan la pegawai seperti saya gambarkan dulu..tapi x sangka ianya macam sama je...alhamdulilah)

2- Berapakah pendapatan tahunan yang saya yang saya impikan: RM36,000 or 3K a month (x smpai lagi..but ini macam motivasi untuk teruskan kerja keras,,,,chayokk!!!..1 year remain...insyaAllah)

3-Berapa banyak tanggugjawab yang sanggup saya pikul?: 3-4 (tiada penjelasan detail, 3-4…

Perempuan oooo Perempuan

Org perempuan selalu membesar2 kan perkara yang kecil.

Selalu kerja yang tidak terlalu susah, digebang susah yang amat sangat

Tidak terlalu sibuk...digebang diri sibuk Gila..

Habis Baca Buku

Salam...

Akhirnya aku bisa menamatkan pembacaan buku Saasatul Ibaad - Faisal tehrani malam tadi jam 10.00 Malam (23/02/2010), payah tul nak habis buku2 berat, bersejarah ditambah dengan bahasa2 sastera...

Next activity nak habiskan buku The linnet bird -Linda Holeman.

Bye

Matlamat..Semuanya kerana Allah

Ya Allah,

Jika aku ini gagal dimata manusia lain, semoga aku terus kuat dengan matlamat ku..kusandarkan semuanya atasMu Ya Allah...jika apa yang ku miliki sekarang ini walau x seberapa, harap aku redha kehilangannya, sesungguhnya setiap sesuatu di Dunia ini tidak kekal Ya Allah, maka aku hanya sandarkan padamu..Ya Allah yang maha esa..."Hayati..kullaha Lillah..."