Posts

Showing posts from April, 2012

Sejarah

Image
Bersih 3.0 berjalan semalam, maka gegak gempita la negaraku akan peristiwa tersebut, sblm ni perkara yang sama berlaku bersih 1.0, bersih 2.0. Ku titipkan apa yang ku fahami dan sedari akan peristiwa ini, bukan apa, sebagai menjadi salah satu memori rakyat marhean, sesungguhnya ia tidak akan ditulis dalam buku teks sejarah SPM mahupun STPM, tetapi ianya peristiwa yang boleh dikenang untuk dijadikan iktibar baik buruk untuk rakyat menilai, dan itu salah satu lambang kematangan sebuah negara.

Pertembungan dan kontradiksi tidak dapat dielak, kita memerlukannya untuk kita menemui perkara yang baru, kita perlukan perubahan, jika tidak berubah maka kita tidak tahu potensi kita. Ya, perubahan yang kita pilih mungkin menjadi kesalahan, tapi kita tidak akan belajar jika kita tidak melakukan kesilapan dan tidak merasai kesusahan. Menilai sejarah, pertembungan sudah berlaku dari dulu lagi, sejarah membuktikan rakyat membuat perhitungan dengan penjajah british era sebelum merdeka untuk menuntut …

Bringing Storage Efficiency to a New Level with Oracle's Unified Storage

Sponsored by: Oracle Corporation


The rapid growth of new digital data demands new storage architectures that offer more flexibility and radically different storage economics. IDC estimates that the total amount of digital information created, captured, and replicated will be 50 times greater by the year 2020.
With application storage requirements growing at this tremendous rate, storage costs are skyrocketing. At the same time, a challenging global economy has kept IT budgets flat or declining. IT managers are thus caught in a bind. They are trying to meet the growing needs for increased storage capacity and performance while also containing costs.
This white paper explores integrating innovative storage software with flash technology and an open architecture solution. Read now to learn more.

The 5 risks you should always consider when protecting data

We've all seen ads from insurance companies promising protection from an assortment of oddball circumstances for "just pennies a day." You can't beat the insurance industry for knowing the real odds and pricing its products accordingly. On the other hand, you don't buy insurance because it's cheap; you buy it to protect yourself against a given set of risks.
If the right risks aren't addressed, then price is irrelevant. Like other IT functions today, data protection has become much more specialised. This is the direct result of an expanded awareness of the variety of risks, increased levels of user expectations and the growing range of technology options available to address specific problems. As a result, the way we approach risk and risk-related services also needs to evolve. We need to think about the likelihood and impact of various risks and the kinds of “coverage" we need.
Thankfully, this E-Guide from SearchDataBackup.com does exactly that. Ch…

Security Management -This is the Real-time Information your Organization Needs

Sponsored by: NetIQ


As innovative technologies such as virtualization, cloud computing and mobility continue to revolutionize the way organizations operate, they have also created a new array of security challenges. Trying to monitor and maintain security in these distributed and interconnected environments is difficult, to say the least.
In this complimentary resource, discover how to improve your security posture and make better decisions for your business by successfully managing data overload. View this paper now to explore a security management approach that:
Provides real-time visibility into IT activities to mitigate security threats.
Improve security operations.
Automatically enforce policy controls across physical, virtual and cloud environments.
And more.

EMC VNX Virtual Provisioning

One of the biggest challenges facing storage administrators is balancing how much space will be required by the various applications in their data centers. Typically, administrators are forced to allocate space based on projected storage growth.

But this often results in the overprovisioning of storage capacity, which then leads to higher costs; increased power, cooling, and floor space requirements; and lower capacity utilization rates. Even with careful planning, it may be necessary to provision additional storage in the future. This may require downtime depending on the operating systems involved.

Saya yang pemalas 2

Hari ini setelah 6 thn sy tidak membasuh my Kriss akhirnya berjaya juga my Kriss dibasuh, hehehe...melampaukan, kali terakhir saya membasuh MyKriss sekitar 2006 , tahun pertama dia, lepas tuh adik2 laki yang tolong basuhkan sehingga tahun 2008, sebab lepas tuh dorang semua study dan tak boleh tlg basuhkan, maka sejak 2008 sehingga 2012...baru hr ni sy hantarkan myKriss ke Carwash kat bwh rumah untuk dibasuh dengan harga RM5.... ye, memang saya seorang pemalas, hahahaha.

BARANG HANTARAN - AL-QURAN

“Sayang, tengok nih. Cantiknya AlQuran nih. Warna keemasan. Sesuai untuk kitabuat hantaran” pekik Jamilah kepada Nabil..
“Sini pun cantik juga. Warna unggu keemasan. Mana satu kita nak beli nih” balasNabil.
Mereka sedang asyik mencari bahan-bahan untuk dibuat hantaran. Tinggal satulagi yang masih dicari-cari iaitu AlQuran yang bakal dijadikan hantaran.
“Tapi, yang ni lagi best, ada terjemahan arab” keluh Jamilah.
“Ala, awak bukan reti pun bahasa arab” jawab Nabil. Tergelak Jamilah.Berbahagia rasanya dapat calon suami seperti Nabil. Prihatin.
“Apa yang saudara cari tu. Nampak seronok saya lihat” tegur pakcik berbajuputih. Jaluran baju ke bawah menampakkan lagi seri wajah seorang pakcik dalamlingkungan 40-an.
“Oh, kami cari AlQuran. Nak buat hantaran. Maklumlah, nak bina masjid” sengihNabil. Jamilah ikut senyum tidak jauh dari situ..
“Oh. Bagus lah. Adik selalu baca waktu bila?” pakcik menyoal sambil tersenyum.
“Aa.. aa.. lama dah saya tak baca, pakcik“ teragak-agak Nabil menjawab. Jami…

Ways to Him..

Way to HIM
Suggestions to Setyou on the Way To Allah

1. Startoff each day with 'adhkaar al-istiyqaadh' (waking up Supplications), thankingAllah for waking up in good shape.

2. Put Allahfirst in your life.

3.Broaden your horizons - learn 5 new verses from the Quran every day,
travel topray far in the mosque to brighten your day, take up a booklet
havingsupplications and read them.

4. PraySalaat Al-dhuhaa (after sunrise).

5. Ifsomeone says something mean ;to you, just shrug it off and dismiss
it in afriendly, laidback manner, and pray that Allah shall forgive them.

6. Whenyou get angry, remember Allah, and how short and worthless life
is towaste in being Angry.

7.Remember that you can never have too many friends, but you can have
fewquality friends that help you fulfill the purpose of your creation
(i.e.live for Allah).

8. Whenyou're happy, try to share your happiness with others. Thank Allah for that,and pray its continuation.

9. Whensomething bad or embarrassing happens to…