Kata-kata hikmah
Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang - Cecil B.Demile

Rezeki ada dimana-mana , datang tanpa diduga , tepat pada masa , yang penting usaha dan tawakal.

Pemimpin yang berjaya ialah orang yang bolehmengawal komunikasi dengan orang yang lebih atas daripadanya dan boleh mengawal komunikasi dengan orang yang lebih bawah daripadanya.

Manusia itu jika kita terlalu mencintainya akan merana, buta panduan kerana manusia hidupnya takkan kekal. Allah itu jika terlalu mencintai-Nya akan bahagia.

Antara saat indah dalm kehidupan ialah setelah anda mencapai kejayaan yang sebelumnya menusia pernah berkata kepada anda " kamu tidak mampu melakukannya"

Aku tahu bahawa Allah telah menetapkan rezeki untukku dan tidak mungkin ada orang lain mampu merampasnya. Dengan itu hatiku menjadi tenang

Janganlah bersedih hati dengan kata-kata makian, cemuhan nista manusia lemparkan kepadamu, sesungguhnya ianya tidak menghina dirimu, tetapi sebaliknya ialah telah menghina diri mereka sendiri.

Musibah yang menimpa akan mendekatkan dirimu dengan Allah, menyebabkan tanganmu mohon kepadaNya, air matamu insaf berlinangan. Mengajar tentang dosa dan harapan, rayuan dan rintihan. Menghilangkan darimu kesombongan dan keangkuhan pada saat itu dirimulah yang paling hebat.

Usahlah mengabaikan seseorang, kerana itu membunuh kasihnya kepadamu. Usahlah melupakannya kerana kasihnya akan tertutup buatmu.

Comments

Popular posts from this blog

[Khas Wanita] Gangguan Seksual Dan Apa Boleh Dilakukan Jika Menjadi Mangsa?

Apa itu subsidi?

5 Jenis Nafkah