Order Makan

Bagaimana setiap kali kita mengorder makan di kedai makan?
Kebiasaanya sesuatu yang kita mungkin tak pernah makan dirumah atau tak reti nak buat dan masak, atau sesuatu yang tak mungkin jumpa jika tidak dikedai makan. Saya pernah terpikir, bila nampak ada jual meggi di kedai makan, sambil terpikir ada ke org nak order meggi kat kedai makan, kalo setakat meggi, buat kat rumah pon boleh. Ataupun mereka yang order air sirap...ek eleh..itu pon kat rumah boleh buat..hihihi. Atau pun jika kita ke kedai yang specific oriented nya, mcm restoran arab yang berorientasikan makanan arab tapi ada orang yang order nasi goreng kampung....ape ko hey...Itu kedai makan melayu pon ada, boleh masak sambil siram bunga lagi...



Apa-apa pon, masing2 pye tekak and perut la kan...kita tak boleh nak bangkang semuanya dalam hidup, sesekali kene terima walaupun diluar ke"munasabah"an...ngee~~

Comments

Popular posts from this blog

[Khas Wanita] Gangguan Seksual Dan Apa Boleh Dilakukan Jika Menjadi Mangsa?

Apa itu subsidi?

Bagaimana cara untuk memandu Kereta Transmisi Manual. How to Drive a Manual Transmission Car