ICT untuk mereka yang 'kurang baik'???Sedang khusyuk membaca artikel di harakahdaily. Terkujat dengan kenyataan "Andai dulu, gelombang kerosakan kecanggihan ICT ini hanya jelas kepada mereka yang 'kurang baik'". 


(sumber: http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=30721:mehnah-zaman-fitnah&catid=102:terbaik-dari-blog&Itemid=136)

Tiada prejudis kerana perkataan kurang baik tuh ade coet. Tapi tak dinafikan persepsi manusia terhadap dunia ICT, kerana sumbangannya pada banyak fitnah pada zaman sekarang.


Tapi sebagai seorang tenaga kerja dalam ICT, cabarannya lebih lagi. Tapi berusahalah dalam mencari keredhaan ALLAH. Dunia ICT ada banyak manfaat dari sekadar menjadi penyebab fitnah pada zaman ini. Yang penting semuanya atas diri masing2 untuk menggunakan setiap perkara keatas kebaikkan


//As IT person, akulah yang paling jumud kerana tiada akaun Facebook...huhuhu, ada dulu, tapi sekarang dah delete sebab tiada kepentingan pada aku lah...pada org lain yang fikir ada kepentingan..keep it up

Comments

Popular posts from this blog

Apa itu subsidi?

Sabar Hadapi Karenah Orang Tua

[Khas Wanita] Gangguan Seksual Dan Apa Boleh Dilakukan Jika Menjadi Mangsa?