Inilah bende paling 'HOT' yg ada buat masa skrg...

Bukan iPad, Samsung Galaxy Note, or Samsung Galaxy Tab..
Bukan juga Nissan ALMERA..
Bukan juga camera canggih Nikon, Canon
Bende yang paling 'HOT' untuk aku, kepuasan diri pada tahap pertengahan maximum..kalo maximum sepenuhnya tentulah set BUFFALO dah aku zaaasss rembat..tapi ini 1 jenis berjenama dibeli di IKEA..
Semangat berkobar2 bila berada didapur...bila minyak dipanaskan...bila bawang diricih halus dicampak kedalamnya..shesss!!! berdesir minyak di gauli dengan bawang..perghhh...masak sardin pon rase mcm masak makanan hotel je...

Bila bende HOT ni ada...byk le idea kreatif mencurah2 menolak akal untuk dibuat ditambah dengan baki bhn2 yg ade..

-Checked -whipping creame yg dibeli untuk majlis mkn2 25/Dis harituh ade lagi
-Checked - Blueberry cream ada lagi dibeli masa buat blueberry cheese tart masa raya haji
-Checked - Stok kambing (lamb chop) yg dibuat pd 25/dis ada lagi..

Mari kita fikir nak masak ape dengan bhn2 yg terhad..dan bagi orang agak "Mim" "Alif" "Lam" "Sin" nak kuar mcm saya ni..

1- Crepe Blueberry pai

- Tepung gandum, tepung jagung, telur, susu segar
- masak atas kuali leper mcm lempeng
- Pukul whipping cream sampai kembang
- Sudukan Blueberry atas crepe pai + whipping cream
- Lipat lempeng mcm bantal

Tadaa!!!...HOT kan!!!...<perasan!!>

 

2- Nasi tulang lembu with stok kambing (gila panjang..x tahu bg nama apa sebab reka je kan)

- Beras
- Margerin, Bawang (ditumis)
-Stok kambing (lamb chop)
- tulang lembu
-Kacang Pis
-daun Sup

Tada!!!...HOT kan!!(perasan lagi..nyampah lak aku)

 

Tapi hakikatnye tentulah bende alah ini yg paling HOT stuff kat umah saya..baru beli la katakan..memberi sy lebih semangat untuk masak sardin lepas ni...muahaha


Lepas setel hutang..lepas amek lesen..kumpul duit saya nak beli set BUFFALO plak...itu azam thn selepas 2012..hahaha, x semestinya 2013, mgkn 2014, mgkn 2015...:)








Comments

Popular posts from this blog

[Khas Wanita] Gangguan Seksual Dan Apa Boleh Dilakukan Jika Menjadi Mangsa?

Apa itu subsidi?

5 Jenis Nafkah