Menghitung Hari - 7 days remains

Menghitung hari nak gaji..setiap bulan macam tuh le....then bila dah masuk gaji...beberapa minit je la balance dalam akaun tuh nampak mcm kaya, lepas tuh transfer sana sini, bayar hutang keliling pinggang...last2 tinggal sen je...dan bermula la menghitung hari nunggu gaji...itu lah RUTIN setiap bulan..huhuhu. Idak le harap kaya beno, asal dapat sesuap nasi cukuple...genap hari ni tinggal 7 hari lagi le aku nak gaji...ape yang ade dalam tangan skrg ni..balance akaun 50 hinggit...duit kertas dalam 11 hinggit..dan siling ade le 5 kupang 2 keping, 2 kupang  5 keping, sekupang 7 keping...cukuple...duit minyak moto + makan, yang pasti kena sedo diri jgn dah time2 kopak ni pon ade hati nak membeli2 or nak makan2 grand..jgn!!!....jgn jugak baik hati nak ngikut kwn2, ikut tekak drg mahu g makan beso2...jgn!!!..jgn le pemurah beno offer nak blanje (lepas dpt gaji..boleh la)....satu lagi yang plg ngeri...bila ade booth2 kat bwh opis ni..org niaga2, org ngajak join2 business ntahapehape MLM le ape kejadahnye..ahli itu ini...jd ahli seumur hidup byr sekali je 50 hinggit..jgn!!!..50 hinggit tuh bleh buat ke lain..niaga blom tentu jadinye...byk yg jadi tahi2 ayam je...sabo la..sabo!!!...nak buat mcm mana itu lah RUTIN, WaAllahua'lam

Comments

Popular posts from this blog

[Khas Wanita] Gangguan Seksual Dan Apa Boleh Dilakukan Jika Menjadi Mangsa?

Apa itu subsidi?

Bagaimana cara untuk memandu Kereta Transmisi Manual. How to Drive a Manual Transmission Car